Skip to content

Sähköpyöräilystä–Santa Cruz Bullit

Parin viime vuoden ajan olen seurannut uteliaana ja tiiviimmin miten sähköpyörät ovat tehneet tuloaan maastopyöräilyyn. Olen kuitenkin vältellyt niiden testaamista. Olen jotenkin vähän pelännyt sitä miten se vaikuttaa maastopyöräilykokemukseeni. Hurahtaisinko siihen täysin, kärsisikö ajotekniikkani ja menisikö teknisistä paikoista maku, kun moottorilla voi pelastaa ajovirheet esimerkiksi erilaisissa roll/step-up paikoissa mitä polut ovat täynnä.

Askel kohti uutta otettiin kuitenkin joulukuun lopussa, kun menin Larunpyörään ja ostin Santa Cruzin Bullitin, jota olin seurannut jo pitemmän aikaa ja joka täytti mielestäni kaikki tarpeet mitä uudella pyörällä oli minulle. Pari viikkoa myöhemmin sain pyörän ja pääsin tutustumaan uuteen pyöräilymuotoon. 

Jo muutaman ajokerran jälkeen voi sanoa, että ostos oli oikea. Ensimmäinen tuntemus mikä sähköpyöräilystä tulee heti mieleen on hauskuus. Tavallinen polkuajo muuttuu vauhdikkaammaksi, kun pyörä kiihtyy aivan eri tavalla kuin “luomu” versio. Ja kun polulla ajoon saa enemmän vauhtia niin se muuttuu heti paljon hauskemmaksi. Samoin ajamiseen tulee heti uusi vaativuus lisää, kun pyörää pitää pystyä kontrolloimaan kovemmassa vauhdissa kapealla polulla. 

Toinen iso hyöty mitä sähköpyörä tuo polkuajoon on siirtymien ajaminen avustuksella. En ole koskaan tykännyt ajaa jousitetuilla pyörillä tasaista pintaa, koska jousitus tekee siitä sellaista pick-upilla köröttelyä. Nyt sähköinen avustus auttaa siihen, että tasaisemmat siirtymät maastojen välillä voi ajaa vauhdikkaammin avustuksella ja pääsee nopeammin sinne epätasaiseen maastoon missä varsinaiset polut kulkevat. 

Halusin myös ostaa pykälää suurempaa runkokokoa olevan pyörän ja se on osoittautunut hyväksi päätökseksi. Pyörä tuntuu vakaammalta ja antaa sitä myöten luottamusta ajaa rohkeammin ja kovempaa. Tulevana kesänä iso asia tulee myös olemaan se, että miten paljon moottori voi toimia hissin korvikkeena erilaisissa trail centereissä tai luonnonrinteillä, joista hissi puuttuu. Nyt talven keskellä voi jo varmasti todeta, että tästä tulee hauska kesä tämän uuden laitteen myötä.

Back To Top