Skip to content

Megatower kausihuolto

Talvi on hyvää aikaa tehdä kausihuoltoja pyöriin ja nyt on vuorossa ykköspyöräni Santa Cruzin Megatower. Tarkoitus on korjailla rungossa olevia suojateippauksia, käydä läpi komponenttien kiinnitykset ja pestä pyörä kauttaaltaan. Kummatkin vanteet näyttivät myös ”huojuvan”, joten ne pitää myös rihdata suoraksi. Rockshox Zeb etuhaarukassa tuli myös täyteen 200h ajotuntia, joten sillä oli edessä täyshuolto, mutta siitä kerron seuraavassa blogikirjoituksessani. Takaiskarina oleva Fox x2 on myös edessä vuosihuolto, mutta sen vien tällä kertaa liikkeeseen huollettavaksi. Ensi kerrralla sen huolto on tarkoitus tehdä myös itse.

Runkoni on tähän saakka ollut suojateipattuna, mutta nyt aloin miettimään, että millä tasolla näitä pyöriä aion teipata. Mielestäni se on vähän hassua, että ostan pyörän, joka on tehty käytettäväksi kovaan ajoon ja ensimmäisenä se pitäisi suojateipata, jonka ensisijainen motiivi on jälleenmyyntiarvo. Vaikka nämä pyörät ovat arvokkaita niin ne ovat kuitenkin urheiluvälineitä, jotka kuluvat kyllä käytettäessä. 

Etu- ja takarenkaat on tarkoitus vaihtaa uusiin. Assegai edessä ja Minion takana tulee olemaan tälläkin kaudella, koska ovat osoittautuneet niin toimiviksi. Polkimet menee myös vaihtoon, mutta on vielä vähän auki että ajanko alumiinisilla vai komposiittipolkimilla. Avopolkimilla mennään kuitenkin, koska olen niihin tykästynyt näissä alamäkitouhuissa.

Back To Top