Skip to content

Cannondale rungonmaalaus projekti

Talven alussa päätin, että isoveljien muutaman vuoden vanhasta Cannondale Trail jäykkäperästä olisi vielä polkupyörää pikkuveljelle, jos sitä vähän ehostaisi. Ajomäärät pyörällä jäävät vuositasolla kuitenkin verrattain pieneksi, joten ajattelin että toimivia osia en lähde vaihtamaan. Isommaksi muutostyöksi tuli saada pyörän runko näyttämään uudemmalta, joten oli aika laittaa sille uusi väri.

Alussa lähdettiin siis siitä, että runko piti riisua paljaaksi kaikista osista, jotta pohjatyön pystyi aloittamaan. Kun runko oli saatu paljaaksi oli seuraavana vuorossa olemassa olevan pohjamaalin hiominen pois alumiinipintaan saakka. Tähän käytin erityyppisiä märkähiomapapereita. Hiomisvaihe osoittautuikin sitten noin 80-90% projektin aikaa vieväksi osuudeksi. Työ oli hidasta, koska rungossa oli paljon pieniä ulokkeita, jonne oli hankala päästä hiomapaperilla. Näin jälkikäteen ajateltuna tein ehkä hieman liian perusteellista jälkeä, mutta en uskaltanut tässä vaiheessa lähteä oikomaan, kun pelkäsin sen sitten näkyvän lopputuloksessa. 

Kun sitten reilusti myöhemmin sain hiomisen valmiiksi ja runko oli saatu alumiinipinnalle oli vuorossa pohjamaalikerroksen maalaus. Pohjamaaliksi ostin Motonetistä normaalia autonpohjamaalia, joka soveltui tarkoitukseen hyvin. Pohjamaalikerroksen jälkeen koitti varsinainen pintamaalikerros. Maali oli myös automaalia ja Motonetistä ostettua. Väriksi valikoitui pyörän tulevan käyttäjän suosikkijoukkueen värit (Manchester City). 

Maalauksen jälkeen pyörän osat sitten taas paikalleen ja miltei kaikki puretut osatkin löysivät paikkansa. Tässä yhteydessä tein pyörään myös keulan päivityksen, jossa vanha Suntourin keula vaihdettiin Rockshoxin Judyksi, jota osaan huoltaa itse. Tämä keulan päivitys toi eteen kuitenkin vielä sen, että etukiekko tuli päivitettyä. Lopputulos vaikuttaa kuitenkin ihan hyvältä, joten jännityksellä jään odottamaan, että miten uusi käyttäjä pääsee tämän kanssa sinuiksi tulevana kesänä. 

Back To Top