Skip to content

Burgtec MK5 polkimet hyvä tuntuma, mutta huonosti suunniteltu

Toissa kesänä satsasin polkimiin ja ostin Burgtecin lippulaivapolkimet MK5:set. Nyt pari kesää myöhemmin voin todeta, että ei ollut kaikista parhain investointi. Halusin ostaa pitkäikäiset polkimet, joissa olisi hyvä tuntuma ja pito kenkiin.

Polkimet on valmistettu alumiinista. Ne on kevyet ja muodoltaan leveät, jotta kenkä asettuu sen päälle mukavasti. Pinnejä on vielä kymmenen kappaletta puolellaan, joka takaa, että pito on ollut hyvä tiukoissakin paikoissa.  

Mutta ne huonot puolet. Koska ajan suuren osan ajoistani enduro-henkisillä poluilla bike parkeissa tai metsissä niin ajan myös erittäin kivikkoisia polkuja. Tästä syystä polkimet ottavat osumaa kiviin ja ajan kuluessa polkimissa olevat pinnit saavat osuutensa iskuista ja vääntyvät. 

Polkimiin on tarjolla vaihtopinnejä, joita tilasin jo ensimmäisen kesän jälkeen. Pinnien vaihtaminen onnistuu tai pitäisi onnistua 2mm kuusiokoloavaimella. Osan pinneistä pystyi vaihtamaan, mutta suurin osa pinnien vaihtamisesta osoittautui mahdottomaksi, joko pinnien vääntymisen johdosta tai siitä, että 2mm kuusiokolo oli niin jumissa, että se ei yksinkertaisesti onnistunut tai kolo pyörähti tyhjää. 

Tämä tarkoittaa sitä, että vaikka polkimet ovat laadukkaat niin pitkäikäiset ne eivät ole, koska pinnien tuhoutumisen myötä pito on heikentynyt oleellisesti. Näistä polkimista on ymmärtääkseni tullut uudet versiot. Toivon, että tämä asia on uudessa versiossa korjattu, koska muuten en itse uskalla ostaa näitä polkimia enää koskaan.

Back To Top