Skip to content

Uusien kaupunkipyörien aikakausi? Santa Cruz Skitch

Vannoutuneena Santa Cruz pyörien käyttäjänä seuraan tietenkin millaisia pyöriä he valmistavat. Syksyllä Santa Cruz julkaisi uuden mielenkiintoisen pyörän nimeltä Skitch. Skitch on sekoitus gravelia, kaupunkipyörää ja kevyttä maastopyörää. Mielenkiintoiseksi sen tekee, että se on sähköpyörä ja valmistajana on juurikin Santa Cruz jolloin työnjäljen voi odottaa olevan laadukasta. Tämä toki näkyy myös hinnassa sillä pyörämerkki ei ole sieltä kaikkein edullisemmasta päästä. 

  Pyörä on siis sähköavusteinen ja valmistaja puhuu sivuilla 45km/h (28mph) maksiminopeudesta. Juuri se sai minut miettimään tätä pyörää tarkemmin. Tällaisella pyörällä ja vauhdilla hoituisi entistä näppärämmin työmatkapyöräily, kaupassa käynnit ja muut yksin ajettavat tarveajot. Auton tarve vähenisi entisestään. Kuulin pyöräliikkeessä, että tällaisia nopeuksia polkupyörällä ei saisi ajaa EU:n alueella vaan se pitäisi todennäköisesti rekisteröidä mopoksi. 

Ominaisuudet

Skitch on hiilikuiturunkoinen ja 1×12 vaihteinen gravel-pyörän osilla kasattu kokonaisuus, jossa on Fazuan valmistama moottori. Santa Cruz kertoo, että moottori antaa 60 Nm väännön ja akunkantama on 60 mailia (96km). Rengaskoko pyörällä on normaali 28 tuumaa ja painoa vain reilut 13kg eli Skitchillä voi polkea hyvin vaikka ilman sähköavustinta. 

Onko tässä kaupunkipyöräilyn tulevaisuus?

Santa Cruz Skitch esittelyvideo
Back To Top