Skip to content

Funduro Cup: Nuuksio

Osallistuin tänään elämäni ensimmäiseen Funduro Cupin endurokilpailuun, jotka pidettiin Espoon Nuuksiossa. Kilpailuun kuului viisi alamäkireittiä, jotka kaikkien piti ajaa kahteen kertaan. Kaikkista reiteistä otettiin aika ja reittien ajat laskettiin lopuksi yhteen muodostaen kilpailijan kokonaisajan.

Reittien vaikeusasteet olivat vihreästä (Green mile) poljettavasta reitistä mustan (Narnia) vaikeustason reittiin. Jokainen kilpailija sai ajaa reitit haluamassaan järjestyksessä. Tämän idean taustalla oli tasapainottaa hisseille muodostuvaa jonoa, koska tässä kilpailussa reittien väliset siirtymät sai tehdä hissillä.

Oma ajo kulki ensikertalaiseksi mukavasti. Pari pannua ja yksi isompi jarrutus mahtui matkalle, mutta muutoin pystyi ajamaan aika tasapainoiset suoritukset. Hävisin sarjan (M40) kärkivauhdista 8-10 sekunttia per reitti. Lopputulos oli sarjan 15:sta 23 osallistujasta. Omaa suoritusta jälkikäteen analysoidessani pystyi jo hyvin arvioimaan mitä ja miten omaa vauhtia voisi kehittää.

Täytyy sanoa, että uusi kokemus oli itselle tosi mukava ja tykästyin tähän kilpailuformaattiin.